Bandić: Novi stan obećao sam supruzi prije 20 godina

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić, upitan za komentar kupnje stana od 125 četvornih metara u novoj zgradi u Bužanovoj ulici, izjavio je da je novi stan obećao supruzi još prije 20 godina.

"Supruga najviše trpi zbog moje karijere i obećao sam joj još 1986. da ćemo kupiti novi stan", rekao je Bandić na konferenciji za novinare i dodao da je veći stan izabrao u istoj ulici, u Bužanovoj, jer je "peščeničko dijete" i zasad ondje želi i ostati.

Objasnio je da je za kupnju novoga stana i garaže prodao stari od 75 četvornih metara u Bužanovoj 41 i garažu te da je financijsku konstrukciju zatvorio kreditom u "Hypo banci" koji je i po kamati i po cijeni uzeo po nešto nepovoljnijim uvjetima od uvjeta za ostale građane te platio porez.

Bandić je dodao kako je stan do njegovog, iste kvadrature, kupio njegov brat koji 36 godina radi u Berlinu i upitao što je u tome loše.

"Svaki naš čovjek koji radi vani, jednom se vrati kući", rekao je i naveo da je "pod istim krovom" s bratom živio 15 godina, od 1955. do 1970.

Osvrnuo se i na svoje brojne fotografije u novinama, ironično dodajući kako nema ništa protiv da ga svakodnevno fotografiraju kada izlazi iz kuće u Bužanovoj. "Smršavio sam i sada na fotografijama izgledam kao Alain Delon", kazao je Bandić.

Bandić je već najavio da se za 20 godina namjerava preseliti u podsljemensku zonu. "Ako budem živ, za 20 godina gledat ću Zagreb iz ptičje perspektive, s obronaka Medvednice i uživati u pogledu", rekao je.

Na upit da kaže što misli o tome zašto se u zadnjih 15 godina nije pisalo o stanovima državnih dužnosnika, a o kupnji njegova stana bruji se već danima, Bandić nije želio odgovoriti.

"Pitajte to one koji o tome pišu", kratko je dodao.

Pročitajte više