Bandić potpisao poslovni ugovor s kriminalcem za kojim je raspisana međunarodna tjeralica

MILAN BANDIĆ, kontroverzni gradonačelnik grada Zagreba i dalje pleše po rubu zakona. Naime, kako je otkrio Novi list gradonačelnik Bandić potpisao je u travnju ove godine Ugovor o financiranju uređenja građevinskog zemljišta za izgradnju Odvojka Bukovačke ceste s komunalnom infrastrukturom, s tvrtkom u vlasništvu Blaža Petrovića, odnosno njegove supruge Mirjane Petrović.

U bijegu od hrvatskog pravosuđa

Petrović je osoba s međunarodne tjeralice, a od svibnja ove godine je u bijegu pred hrvatskim pravosuđem koje ga sumnjiči za nezakonito stjecanje 9,6 milijuna kuna. Trenutno se nalazi u Bandićevom rodnom kraju - u Hercegovini, točnije u selu Klobuk.

Petrović je došao u fokus javnosti kao osumnjičenik u procesu protiv "male zločinačke organizacije", kad je oslobođen optužbi za iznudu, a Novi list podsjeća kako se Petrovićevo ime vezuje i uz premlaćivanje predsjednika Uprave Privredne banke Zagreb Božu Prku, kao i uz premlaćivanje poduzetnika Josipa Galinca.

Unosan posao za Petrovića

Kako se otkrilo u travnju ove godine, gradonačelnik Bandić potpisao je ugovor s tvrtkom "Cubano", koja pripada Petroviću, a prema ugovoru, tvrtka će na četiri građevinske čestice graditi četiri zgrade pa će financirati i troškove uređenja građevinskog zemljišta za potrebe gradnje pristupnih prometnica. Izgradit će, naime, odvojak Bukovačke ceste s komunalnom infrastrukturom: javnom rasvjetom, hortikulturnim uređenjem, sustavom za opskrbu pitkom vodom te za odvodnju otpadnih i oborinskih voda.

Sve troškove gradnje odvojka, kao i troškove rješavanja imovinsko-pravnih odnosa radi formiranja parcele za izgradnju pristupne prometnice, Grad Zagreb se ugovorom obavezao nadoknaditi u roku od pet godina, piše Novi list.

Valja naglasiti kako ovo nije jedini posao Petrovića i Bandića jer je Grad Zagreb prije tri godine česticu zemlje odnosno "park-šumu" prenamijenio u stambenu zonu.

Pročitajte više