Bandić rasplakao Paladino: Rekao mi je da sam lijevo jaje i da će me sa sastanka izbaciti kao kufer

Foto: FAH, screenshot: Nu2/HRT

GOŠĆA današnje emisije Nedjeljom u 2 je Zrinka Paladino, zamjenica pročelnika gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Zagreba. Paladino je u centar javnosti došla prije nekoliko tjedana kad je objasnila pojedinosti dobivanja dozvole za, sad već uklonjenu, terasu na Cvjetnom trgu.

> Zrinka Paladino je u NU2 upravo otkrila aferu o gradnji u Zagrebu tešku desetke milijuna kuna

Gostujući u emisiji, iznijela je ozbiljne optužbe na račun načina na koji se u Gradu Zagrebu donose odluke o gradnji, a osvrnula se i na neugodne epizode koje je imala s Bandićem.

"Moj odnos s gradonačelnikom je kompleksan. Meni je nadređen Silvije Novak, ja s njim već pet godina nemam kontakta. Imala sam jedan primjer na predmet tada, pročelnik je moju kritiku teško podnio. Tada mi je rekao da više neću ništa znati što se događa u Zavodu. Veliki je problem to individualno odlučivanje, mi smo imali samo dva kolegija u šest godina. Pročelnik je bio nadglasan pa mu se nije isplatilo to sazivati jer on gura svoje ideje", objašnjava situaciju u Zavodu Paladino.

Progovorila je i o susretu s Bandićem upravo zbog pročelnika Silvija Novaka.

Neprimjereni istupi


"Vrlo neprimjereno mi je rekao. Rekao mi je da je Novak sitan kokošar, ali da je njegov pročelnik. Rekao je da su zamjenici lijeva jaja pa da stojim tamo gdje me on stavio", ispričala je Paladino o sastanku s Bandićem zbog pročelnika Silivija Novaka.

Na drugom sastanku joj je, kaže, rekao da će je "poput kufera izbaciti van"

"Odmah sam počela plakati, nadala sam se da će netko od suradnika dignuti za mnom, i njih se vrijeđalo", kaže Paladino o drugom sastanku s Bandićem.

Pročitajte više