Bandić s Fincima priprema borbu protiv "pošasti grafita" u Zagrebu

MILAN BANDIĆ u finskoj prijestolnici Helsinkiju danas je posjetio kolegu Jussija Ilmarija Pajunena s kojim je dogovorio zajedničku borbu protiv "pošasti grafita".

Kako je priopćeno na službenoj stranici zagreb.hr, Bandić je s helsinškim gradonačelnikom dogovorio da jedna zagrebačka delegacija uskoro otputuje u finsku prijestolnicu koja se ponosi uspješnim rješenjima za borbu protiv grafita.

"Helsinki ima najbolji know how kad je riječ o suzbijanju te pošasti, pa me veseli da ćemo ta iskustva moći primijeniti i u Zagrebu i konačno grad zaštititi od tog vida devastacije", rekao je Bandić.
Osim toga Bandić je kod helsinškog kolege lobirao za konzorciji Crotram čiji se najpoznatiji proizvod, tzv. "zagrebački tramvaj", nalazi na testiranju u Helsinkiju.

Finci naime namjeravaju obnoviti tramvajski vozni park u Helsinkiju, a Bandić bi volio da posao izgradnje tramvaja za finsku prijestolnicu dobije upravo Crotram.

S Bandićem u posjet Helsinkiju je otputovala i njegova supruga Vesna, te član Uprave Zagrebačkog holdinga i direktor ZET-a Ivan Tolić, izaslanstvo Končara na čelu sa članom Uprave Božidarom Pilerom, te predsjednik Uprave TŽV Gredelj Antun Fabek.

I.K.
Foto: milanbandiczagreb.com

Pročitajte više