Bandić u Splitu: Bez Stranke rada i solidarnosti nema nove Vlade

Foto: Index

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić u Splitu je na predstavljanju splitskog ogranka Stranke rada i solidarnosti komentirao aktualnu političku situaciju.

"Mi smo rješenje, mi nismo problem. Nismo došli rušiti, nego graditi. I tako će biti. Vidite da ne ide, mučenje, to liči na cirkus, Big Brother... Uvjeren sam da ćemo do kraja idućeg tjedna izaći iz tog začaranog kruga. U četvrtak će se stvar riješiti u Saboru. Nakon toga će novi mandatar dobiti 30 dana da pokuša sastaviti novu vladu", kazao je Bandić. 

"16 godina demonstriramo struku i kompetenciju..."

Drži kako bez njegove podrške neće biti nove Vlade.

"Ukoliko ne bude ono za što se mi zalažemo, a mi nećemo ići ispod razine struke i kompetencije koju demonstriramo 16 godina u Zagrebu i koja se pokazala dobitnom kombinacijom... Nisam dobio peti mandat u Zagrebu zato što sam najljepši i najpametniji, mada nisam ružan i glup, već zato što 365 dana u godini po 16 sati dnevno živimo sa ljudskim problemima koje rješavamo, a za to morate imati dobar tim kompetentnih i stručnih ljudi. Ako ne možemo na toj razini utjecati na sastav nove Vlade, onda nećemo glasati za tu vladu i onda će biti novi izbori, a bez Stranke rada i solidarnosti nema nove Vlade", kazao je Bandić.

Baldasaru se sviđaju i rad i solidarnost

Stranku u Splitu, kao što je Index već najavio, vodi splitski poduzetnik Marjan Šare. Podršku je došao dati koalicijski partner splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, no na predstavljanju u Muzeju Grada Splita bilo je još viđenih političara iz drugih stranaka. Željko Sikirica, friško izbačen iz HSS-a, Mirko Ramljak, koji je skup pozdravio u ime HDZ-a, našli su se tu i gradski vijećnik Damir Ćosić Roda, predsjednik Hvidre i HDZ-ov županijski vijećnik Mario Tomasović...

Baldasar je otkrio kako mu se sviđaju i rad i solidarnost, a naglasio je kako samo on i Bandić u stvarnosti inzistiraju na zajedništvu, dok je to kod ostalih više deklarativnog karaktera.

 

Pročitajte više