Bandić usred pandemije dao pola milijuna kuna crkvi u Karlovcu za uređenje oltara

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

MILAN BANDIĆ odlučio je usred pandemije obnoviti oltar Župe blažene djevice Marije Snježne, odnosno svetište svetog Josipa u Karlovcu.

Dok su mnogi građani Zagreba, zagrebački poduzetnici i ugostitelji u velikim problemima zbog koronakrize, te dok značajan broj građana još čeka obnovu svojih domova stradalih u potresu, a dijelovi Zagreba još nemaju vode, gradonačelnik Bandić odlučio je pola milijuna kuna uložiti u obnovu svetišta. I to u drugom gradu. Odluka je potvrđena na dan 24. studenoga 2020. 

500.000 kuna Zagrepčana ide za oltar crkve u Karlovcu, odluka je već donesena

Odluka kojom će 500.000 kuna građana Zagreba otići za uređenje oltara crkve u Karlovcu izvršit će Ured za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava, a u zaključku se objašnjava da je to "suradnja i partnerstvo na području promicanja ljudskih prava". 

Župa molila Bandića novac, Bandić dao

Nadalje, u obrazloženju odluke navodi se da se "Župa blažene djevice Marije Snježne u Karlovcu obratila Bandiću zamolbom za financijskom potporom za uređenje glavnog oltara Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu".

Objašnjava se da je to Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu te da ga godišnje pohodi veliki broj hodočasnika.

U znak zahvale, župa je obećala na primjerenom mjestu ispisati imena svih velikih sponzora te ih također upisati u spomenicu Nacionalnog svetišta kao trajan spomen i zahvalu.

Istog dana dao 400.000 kuna još jednoj crkvi izvan Zagreba

Istog dana Bandić je dodijelio i 400.000 kuna Župi Presvetog Trojstva u Moravču kao financijsku potporu za sanaciju župne dvorane od posljedica potresa. 

U obrazloženju se ova financijska injekcija navodi kao "potpora vjerskoj zajednici".

Pročitajte više