Bandić zatražio smjenu paroha Popovića koji se usprotivio rušenju dvorane kina Zagreb?

ZAGREBAČKI gradonačelnik Milan Bandić navodno je tražio smjenu zagrebačkog paroha Milenka Popovića, bijesan zbog "slučaja Cvjetni trg".

Kako javlja Business.hr, Bandić je od mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Jovana zatražio Popovićevu smjenu, a razlog je najvjerojatnije njegovo protivljenje rušenju dvorane kina Zagreb. Popović je, naime, kako navodi spomenuti portal, iz dvorišta kina Zagreb istjerao Horvatinčićeve buldožere.

Tisuće Zagrepčana okupilo se, podsjećamo, u subotu na Cvjetnom trgu ispred Vidrićeve rodne kuće kako bi podržali prosvjed koji se protive rušenju dijela bloka na Preradovićevu trgu i gradnji Horvatinčićeva lifestyle centra.

Izgradnja spomenutog centra izazvala je niz reakcija, što od strane pobunjenog građanstva, što od strane zagrebačkog gradonačelnika, čiji je nastup u emisiji "Nedjeljom u 2", gdje je gradonačelnik stavom "nitko mi ništa ne može" razljutio mnoge.

"Ne mogu svi ti jadnici zajedno srušiti što ja mogu izgraditi." - bio je Bandićev komentar na račun Teodora Celakoskog iz "Prava na grad", koji su se našli među prosvjednicima.

Bandić, koji je ranije obećavao kako će dvorana kina Zagreb biti vraćena SPC-u kao izvornom vlasniku, danas ima drugačiji stav te mu smetaju svi koji se nalaze na putu "onome što on može izgraditi". Zagrebački paroh Milenko Popović je, čini se, jedan od tih "jadnika" koji su se zagrebačkom gradonačelniku našli na putu.

B.S.

Pročitajte više