Bandić želi naslijediti Mesića

APSOLUTNI šef grada Zagreba, Milan Bandić, "puca" na mjesto predsjednika države, što je nedavno i osobno potvrdio. Stranački kolege smatraju da ga nije briga za ideologiju već za vlastitu promidžbu, a stručnjaci da ima izgrađen imidž.

"Vidjet ćemo. Predsjednik države da, ali prvo moram odraditi četverogodišnji mandat koji su mi povjerili građani Zagreba" - izjavio je Bandić za Vjesnik.

Četverogodišnji mandat za zagrebačkog gradonačelnika osvojio je po treći put, a kako sam najavljuje, očekuje i četvrti.

Iako Bandić nema čvrstu podršku unutar SDP-a, njegovi saveznici postaju sve jači, a kako piše Večernji list, formira se nova baza stranke koju će voditi oni koji su pobijedili na izborima.

"Nije Bandića briga za ideologiju, nacionalno je osviješten, što možda smeta nekima u SDP-u" - govore njegove stranačke kolege koji smatraju da je on okrenut promidžbi jer često spominje Antu Gotovinu i Franju Tuđmana, s ciljem da osvoji desno orijentirano biračko tijelo.

Imidž zagrebačkog gradonačelnika može se usporediti samo s onim predsjednika Mesića, a o tome kako je izgradio imidž govori stručnjak za odnose s javnošću Božo Skoko:

"Milan Bandić je stvorio kvalitetnu platformu za nešto više od mjesta gradonačelnika. Bandić ima karizmatičnost, urođene osobine, te izgrađen personality. Gradi na sebi svojstven način odnose s javnošću, od kumica na tržnici do gradonačelnika Beča."

Navodno i sam Skoko ima utjecaja na kreiranje odnosa s javnošću Milana Bandića.

Zanimljivo je da se Bandiću puno toga oprašta: kada iziđe u javnost s nekom glupošću, oprošteno mu je, objavi li oglas u svim medijima kako je naše pravosuđe nesposobno, još bolje prođe na izborima.

Bandiću, čini se, oprostilo se i kada je prije nekoliko godina u alkoholiziranom stanju skrivio sudar, što se htjelo zataškati. Policajac koji je slučaj otkrio medijima dobio je otkaz, a potom je vraćen na posao. Vjerojatno i jedno i drugo Bandićevom "zaslugom".

Da mu je čak i policajac oprostio pokazuje to da ga je nakon svega pozvao da mu na svadbi bude kum. Iako su mnogi vjerovali da će nakon tog slučaja biti politički mrtav, to se nije dogodilo. Dogodilo se suprotno, što su potvrdili i građani na svibanjskim lokalnim izborima.

Pročitajte više