Bandić o šatoru na Trgu: Jel´ vam bilo lijepo dok su se čarape i dronjci prodavali na Jelačić placu?



MILAN BANDIĆ gostovao je na Radio Sljemenu gdje je morao odgovarati na pitanja o šatoru koji će na Trgu bana Jelačića stajati do veljače, a tri mjeseca zakupa koštat će samo nešto više od 81 tisuće kuna! Podsjetimo, za tromjesečni najam šatora ugostitelj Josip Katić Gradu će platiti mizernih 81,7 tisuća kuna, koliko  na hmelju i kobasicama valjda obrne u manje od tjedan dana. Katić ima lokal na Bundeku i poslovne prostore na Zagrebačkom velesajmu, dvjema lokacijama za koje dozvole izdaje Grad Zagreb.

Na pitanje radijskog voditelja znači li mu što ime Josipa Katića, Bandić je rekao da mu nije poznato?! No, nakon što mu je objašnjeno da se radi o osobi koja će na Trg postaviti šator, zagrebački gradonačelnik rekao je: "Sad kad ste mi rekli, sam se sjetio".

No, Bandić kao gradonačelnik ne zna ništa o iznajmljivanju šatora niti o cijeni. Naime, dok mjesečni najam Gradske kavane na Trgu košta čak 64 tisuće kuna, za ogroman šator s pivom i kobasicama Josip Katić plaćat će mjesečno tek nešto više od 27 tisuća kuna! No, Bandić o tome pojma nema, ne želi komentirati niti je li to pravedni potez i je li to pravedna cifra. Tvrdi kako je bio natječaj te da je cifra izlicitirana!

"Vrijedi li Trg bana Jelačića samo 27 tisuća kuna mjesečno", pitao je voditelj Bandića, te napomenuo kako vlasnik šatora na Trgu ima kafić i na Bundeku: "Omogućuje li se ekstra profit ugostitelju kojemu ste omogućili posao i na Bundeku, a upravo iz dva kafića na Bundeku ste krenuli u kampanju, u jednom ste se pripremali, u drugom ste imali pressicu".

"Platio sam vama i svima kavu na Bundeku! A ne odlučuje gradonačelnik tko će dobiti šator! Svatko se mogao natjecati. Također, ja ne određujem cijenu! Odjel gospodina Jelavića je nadležan za najam prostora, pa provjerite koliko je bilo izlicitirano", ustvrdio je gradonačelnik Bandić na Radio Sljemenu.

"Šator izgleda hoch!"

Nakon nekoliko pitanja vezanih za neke druge teme, jedan slušatelj opet je postavio pitanje vezano za šator, što je Bandiću diglo živce.

"Evo, sad ću vam reći sve o tom šatoru. Ja sam autor ideje za to! Vidio sam kako to izgleda u drugim europskim gradovima! Pet godina sam pišao krv da to ne bude obična cerada, da to izgleda kako treba. Evo, npr. primakli su šator 80 centimetara do Manduševca, naredio sam da ga maknu, demontirali su ga i ponovno sastavili, sad je dva i pol metra dalje! Ja se zalažem da to izgleda svjetski! Moj je savjet bio samo da izgleda svjetski, a koliko će to koštati i tko će biti tamo neka se odluči, i odlučilo se putem javnog nadmetanja!. Jel' vam bilo lijepo dok su se čarape i dronjci prodavali na Jelačić placu? Sad imamo šator koji izgleda hoch, izgleda svjetski! Ljudi se neće žaliti nego će se lijepo zabavljati!", siguran je Bandić.

Pročitajte više