Banja Luka: Lažni SFOR-ovci odnijeli milijun eura

MASKIRANI razbojnici, koji su u srijedu u odorama SFOR-a zaustavili na otvorenoj cesti Banja Luka - Sarajevo blindirani kombi koji je prevozio novac Raiffeisen banke BiH, opljačkali su, po najnovijim informacijama, 2,047 milijuna KM, a ne oko milijun KM, kako je bilo ranije objavljeno, odnosno oko milijun eura.

Kako se doznaje u četvrtak iz Centra javne sigurnosti Banja Luka, transport novca iz Banje Luke u Sarajevo osiguravali su djelatnici security-agencija Alarm best i Cipos 007, od kojih su trojica bili u kombiju, a dvojica u pratnji u Opel corsi.

U izjavi današnjim Nezavisnim novinama, okružni tužitelj Miodrag Bukarica navodi da su razbojnici zaustavili spomenuta vozila i sproveli ih u šumu gdje su pratitelje vezali i ostavili u opljačkanom kombiju, nakon čega su pobjegli u bijelom jeepu s oznakama SFOR.

Pljačka se dogodila kod sela Ljubačevo, na pravcu Banja Luka-Kneževo (ranije Skender Vakuf). Istraga je u tijeku, a neslužbeno se saznaje da je policija tijekom protekle noći pronašla prazan jeep u kojem su bili pljačkaši.

U proteklim mjesecima u BiH se desilo više sličnih pljački, u kojima su presretana vozila koja prevoze novac.

U rujnu je opljačkano vozilo u kojem je djelatnik "Bobar osiguranja" prevozio 100.000 KM namijenjenih za isplatu mirovina povratnicima u RS s područja Federacije BiH, a u istom mjesecu na području Bijeljine opljačkano je službeno vozilo Javnog državnog poduzeća "Srpske pošte", u kojem se nalazilo 112.708 KM.

Jučerašnja pljačka najveća je nakon slične prije dvije godine, kada su u centru Banje Luke maskirani pljačkaši iz vozila Banjalučke banke ukrali oko 2 milijuna KM.

Pročitajte više