Banke kreditori "Viktora Lenca" postignule preliminarni dogovor

SASTANAK banaka kreditora i vlasnika riječkog brodogradilišta "Viktor Lenac" o financijskoj konsolidaciji tog riječkog brodogradilišta završio je danas preliminarnim dogovorom, potvrdila je Sanja Pančić, glasnogovornica HVB Croatie u čijim je prostorijama sastanak održan.

Čelnik te banke Goran Gazivoda potvrdio je da je preliminarni dogovor između sudionika sastanka postignut, "ali da je sve još na labavim nogama", prenijela je u telefonskom razgovoru novinarima Sanja Pančić.

Druge izjave za javnost neće se davati, dok se ne postigne konačno rješenje i ne potvrdi postignuti dogovor, rekla je Pančić novinarima okupljenim ispred zgrade HVB-a.

Druge pojedinosti o sudionicima sastanka i tijeku razgovora novinari nisu mogli doznati.

Današnji dogovor mora proći i upravljačka tijela banaka, za što je potrebno određeno vrijeme.

Potpredsjednik Vlade Slavko Linić, govoreći danas u Saboru, kazao je da, i nakon što banke postignu dogovor, ostaje sporno još 2,5 milijuna dolara o kojima će morati odlučivati hrvatska Vlada.

"Pred Vladom je nova dilema - je li moguće osigurati tih dodatnih 2,5 milijuna dolara i završiti priču o Lencu i potpisati pismo namjere o financijskoj konsolidaciji. Situacija u Lencu je nešto bolja, ali još uvijek ne do kraja dogovorena", izjavio je Linić.

Neslužbeno se doznaje da bi Vlada konačnu odluku trebala donijeti na sjednici u četvrtak.

Pročitajte više