Radnici AKZ "Viktora Lenca" došli na rad i potpisali izjave

RADNICI Antikorozivne zaštite brodogradilišta "Viktor Lenac" koji jučer nisu pušteni u prostor brodogradilišta, njih 76, danas su došli na rad i potpisali izjave kojima potvrđuju da će raditi do 26. srpnja ne tražeći plaću u tom razdoblju.

Povjerenik podružnice Sindikata metalaca Hrvatske u "Viktoru Lencu" Damir Bačinović izjavio je novinarima da je sindikat morao pozvati te radnike da dođu na rad jer bi oni u protivnom dobili otkaze. Rekao je da će od Uprave zatražiti da se ukine odluka o izjavama po kojima radnici rade bez naknade.

Bačinović je zamjerio vlasnicima brodogradilišta nedostatak odgovornosti, rekavši da "ako bi vlasnici pokazali samo mrvicu odgovornosti koju pokazuju radnici bilo bi sigurno bolje".

Naglasio je da sindikat upućuje jasnu poruku "vlasnicima, Upravi, bankama, Vladi i javnosti da se neće predati bez borbe", te da nakon sindikalnog referenduma o štrajku 10. srpnja koji bi se trebao održati 15. srpnja "ništa neće biti isto".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici Antikorozivne zaštite jučer nisu pušteni u brodogradilište jer nisu u petak, kao što su to učinili ostali radnici, potpisali navedenu izjavu. Proteklog petka oni su pokrenuli spontanu obustavu rada.

Predsjednik Uprave "Viktora Lenca" Damir Vrhovnik jučer im je poručio da potpišu izjavu i dođu na rad ili da "traže drugo radno mjesto".


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara