Banožić vojnim kadetima: Usvajanje novih znanja je važan faktor uspjeha

Foto: Facebook

MINISTAR obrane Mario Banožić uputio je čestitku 20. naraštaju kadetkinja i kadeta Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" koji su danas položili svečanu prisegu domovini, istaknuvši da je usvajanje novih znanja i vještina važan faktor uspjeha Hrvatske vojske.

Prisegnulo je ukupno 77 kadetkinja i kadeta 20. naraštaja kadeta HVU-a "Dr. Franjo Tuđman", polaznika programa Vojno inženjerstvo, Vojno vođenje i upravljanje, Vojno pomorstvo i studija Aeronautika.

Banožić: Učite, budite uporni i profesionalni

"Krenuli ste novim životnim putem, odlučili ste se na častan poziv služenja domovini i narodu, od vas očekujem da budete na ponos Hrvatskoj. Usvajanje novih znanja i vještina važan je faktor uspjeha Hrvatske vojske. Zato učite, budite uporni, profesionalni i dosljedni", naveo je u čestitci ministar Banožić.

Dodao je kako im čestita što su se pridružili velikoj obitelji Hrvatske vojske, a zahvalio je i njihovim obiteljima koje su im ugradile moralne vrijednosti, ljubav prema domovini.

"Neka vam na životnom putu budu uzor i hrvatski branitelji, jer upravo su oni temelj samostalne i suverene Hrvatske", poručio je, uz ostalo, Banožić.

Pročitajte više