Barack Obama: Bilo je to najdužih 40 minuta u mom životu...

AMERIČKI predsjednik Barack Obama je trenutke koje je proveo u posebnoj sobi Bijele kuće gledajući akciju američkih specijalaca u kojoj je ubijen Osama bin Laden, opisao kao "najdužih 40 minuta" u njegovom životu.

U intervju u CBS-ovoj emisiji "60 minuta" Obama je rekao da je "tijekom drame" atmosfera u sobi bila "ekstremno napeta". Objasnio je da su njegov tim i on "mnogo slušali", jer nisu u realnom vremenu mogli gledati situaciju. "Bilo je mnogo trenutaka u kojima smo samo čekali", kazao je Obama.

"Bilo je to najdužih 40 minuta u mom životu"

"Bilo je to najdužih 40 minuta u mom životu, uz moguću iznimku vremena kada je Sasha s tri mjeseca dobila meningitis te sam čekao liječnike da mi kažu kako je sve u redu. Bila je to vrlo napeta situacija", rekao je američki predsjednik te dodao kako nisu dobivali jasne informacije što se događa u Bin Ladenovom skloništu.

Obama je ponovio da je sa svojim timom razgovarao o objavljivanju slika mrtvog Osame bin Ladena. "Ne zaboravite da smo potpuno sigurni da je to on", kazao je Obama i dodao kako su sva testiranja pokazala da nema sumnje kako su ubili baš Osamu bin Ladena. Ponovio je da bi slike mrtvog Osame bile povod za novo nasilje i dobro "propagandno oružje".

Ugrozili bi američku nacionalnu sigurnost

Smatra kako bi objava fotografija ugrozila i američku nacionalnu sigurnost. "O tome sam raspravljao s Bobom Gatesom i Hillary Clinton te svojim obavještajnim timom i svi se slažu", kazao je Obama.

Pročitajte više