Baranjac golišavim plakatima protiv države: "Ovako se gule pošteni poduzetnici"

BARANJSKI poduzetnik Leopold Đuričin na deset lokacije diljem Hrvatske je postavio plakate na kojima je prikazan gol sa omčom oko vrata.

Time vlasnik tvrtke ZKI sjeme iz Suze upozorava na borbu malih i srednjih poduzetnika sa poznatom praksom hrvatske birokracije. "Ovako se gule pošteni poduzetnici. Hvala sudu i inspekciji. Nestaje još pet radnih mjesta", piše na plakatima uz Đuričinovu golišavu fotku.

"Državne institucije žive na naš račun otimanjem od naših usta i usta naše djece"

Na ovaj potez se odlučio nakon što je njegova tvrtka dobila kaznu od 27 tisuća kuna zbog čega će možda morati staviti "ključ u bravu". Borba s birokracijom traje od 2009. godine kada je u istom zahtjevu zatražio da njegovu tvrtku Ministarstvo poljoprivrede upiše i u Upisnik uvoznika sjemena i Upisnik uvoznika sadnog materijala, piše Glas Slavonije. 

Službenica iz Ministarstva ga je upisala samo u Upisnik dobavljača sjemena, ali ne i u drugi, iako je tako tražio u zahtjevu. Tada mu dolazi poljoprivredni inspektor i prijavljuje ga na Prekršajni sud u Belom Manastiru zato što nije upisan u drugi upisnik. Sud mu je potom, njegovog saslušanja, odrezao kaznu od 27 tisuća kuna. Na ročištima se nije mogao pojaviti zato što je "utjerivao dugove" dužnika.

"Državne institucije žive na naš račun otimanjem od naših usta i usta naše djece. Zbog njih treba i ovaj mali broj poduzetnika koji još egzistira jednostavno dokrajčiti nemoralnim kaznama i nepravednim suđenjima", kazao je Đuričin o odnosu države prema malim i srednjim poduzetnicima.

Pročitajte više