Barbir: Dobio sam kredit, a ne stan

ANTE BARBIR, član Libre i donedavno predstojnik vladina Ureda za sprječavanje zlouporabe opojnih droga izjavio je danas da je kao ratni vojni invalid dobio kredit, a ne stan kao što tvrdi Herman Vukušić, predsjednik zagrebačkog HSLS-a.

"Nikakav stan nisam dobio. To nije istina. Istina je da sam 2002. dobio kredit u iznosu od 280.000 kuna koji regularno vraćam, svaki mjesec, uz kamatu od dva posto", izjavio je Barbir.

Vukušić je danas na konferenciji za novinare rekao kako ima čvrste indicije da je Barbir od Ministarstva hrvatskih branitelja dobio stan kao 30-postotni hrvatski ratni vojni invalid.

Barbir je, tvrdi Vukušić, status ratnog vojnog invalida dobio još 1997. zbog čira na želucu, a stan mu je Ministarstvo branitelja dodijelio u vrijeme dok je obnašao dužnost pomoćnika ministrice zdravstva.

Barbir je u telefonskoj izjavi Hini naveo da je kredit dobio posve regularno i po zakonu, kao čovjek koji je prošao rat.

Dokumentaciju koju sam predao 1996., regularno je prihvaćena 1997., bez ikakvih intervencija. O tome su vijećale rezličite komisije i donijele odluku, a dosad sam prošao sve revizije, dodao je.

Naveo je da je status ratnog vojnog invalida dobio ne samo zbog čira na želudcu, već i zbog niza ratnih i psihičkih trauma.

Napomenuo je da je na južnom bojištu proveo godinu dana, od rujna 1991. do kolovoza 1992. kao stažist na prvoj liniji fronte. U Domovinski rat išao je, kaže, kao dragovoljac s 24 godine.

Pročitajte više