Barnier ima razloga za optimizam u slučaju otetih novinara

FRANCUSKI ministar vanjskih poslova izjavio je u nedjelju da ima "ozbiljne razloge za pretpostavku" da su oteti novinari Christian Chsnot i George Malbrunot "dobrog zdravlja i da je moguć dobar ishod" talačke krize.

Obraćajući se novinarima nakon što je u nedjelju prijepodne o svojim naporima na oslobađanju novinara izvijestio predsjednika Jacquesa Chiraca, Barnier je rekao kako se pripravan odmah se vratiti na Bliski istok, bude li to trebalo.

U petak su se nade da će francuski novinari biti oslobođeni u blizini Falluje na kratko rasplinule, budući da su na tom području izbili siloviti sukobi. Barnier i izaslanstavo francuskih muslimana u subotu navečer se vratilo u Pariz nakon turneje po bliskom istoku tijekom koje su pokušali postići oslobađanje otetih novinara. Predsjednik Nacionalnog udruženja francuskih muslimana Mohamed Bechari ocijenio je da je sudjelovanje francuskih muslimana u diplomatskim naporima oko oslobađanja novinara bilo nužno. Njegovo je izaslanstvo u Iraku i arapskim zemljama regije uspjelo objasniti da Francuska ne vodi rat protiv islama i muslimana.

Pročitajte više