Barr pozvao Plivine dioničare da pričekaju ishod procesa preuzimanja

AMERIČKA tvrtka Barr Pharmaceuticals objavila je da je Upravni odbor kompanije jednoglasno potvrdio predanost pridržavanju HANFA-inog službenog procesa preuzimanja za Plivu.

Upravni odbor uputio je menadžment da opovrgne dezinformacije na tržištu o Barrovoj sposobnosti natjecanja u procesu akvizicije Plive, te mu je dao ovlasti da primjeni sva raspoloživa sredstva kako bi ubrzao akviziciju ukoliko HANFA odobri Barrovu službenu ponudu za preuzimanje.

Čelništvo američke tvrtke izrazilo je zabrinutost činjenicom da dezinformacije na tržištu o Barrovoj sposobnosti natjecanja mogu biti zbunjujuće za dioničare Plive. Istovremeno, proces ponude za preuzimanje ograničava mogućnost proaktivnog nastupa ili djelovanja vezano uz detalje vlastite ponude za Plivu, navodi se u priopćenju američke kompanije. 

“Dioničari su navedeni na zaključak da je proces već završen,” kazao je Bruce L. Downey, predsjednik i glavni izvršni direktor Barra. Istaknuo je da natjecanje za vlasništvo nad Plivom nije nipošto završilo, te da će ozbiljno započeti u onom trenutku kada Actavis podnese službeni zahtjev HANFA-i i obvezujuću ponudu.

Tada će, kazao je Downey, dioničari imati jasniju sliku vrijednosti obiju ponuda. Pozvao je investitore da pričekaju i, prije obvezivanja na prodaju dionica, pozorno prate procese odobrene od strane HANFA-e.

"Jedini uvjet za našu ponudu bit će stjecanje više od 50% dionica Plive, neovisno o tome tko su manjinski dioničari. Uvjereni smo da je ovo još uvijek vrlo ostvarivo i nastavit ćemo s naporima za preuzimanje Plive u skladu s hrvatskim Zakonom o preuzimanju dioničkih društava i uputama HANFA-e."- navodi se u priopćenju.

Čelništvo Barra 5. srpnja sastat će se s predstavnicima Savezne trgovinske komisije (FTC) kako bi čuli mišljenje, kojim će Barru biti odobreno ekspeditivno pokretanje ponude za preuzimanje.

Pročitajte više