BEČ: KONFERENCIJA OESS-a O SIGURNOSTI I BORBI PROTIV TERORIZMA

Potrebno je poduzimati mnogo više na suzbijanju terorizma i pojačati zajedničke napore kako bi se razbijale veze između terorizma i drugih oblika kriminala te u tom sklopu jačati sigurnost na granicama, naglašeno je na godišnjoj preglednoj konferenciji o sigurnosti Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESSa), koja se u srijedu i četvrtak održava u bečkom Hofburgu.

Međunarodni skup, na kojemu sudjeluju izaslanstva 55 država članica te međunarodne organizacije,

bavi se s četiri područja - borba protiv terorizma - nova prijetnja 21 stoljeću, spriječavanje sukoba, sigurnost i upravljanje granicama te pitanje sveobuhvatne sigurnosti.

Konferencija bi trebala dati uvid u stanje sigurnosti u najširem smislu s obzirom na nove izazove, terorizam, korupciju i socijalne tenzije, a posebice vezano uz upravljanje granicama.

Republika Hrvatska iskazala je veliki interes i predstavila pregled aktivnosti, posebice u suradnji s drugim međunarodnim organizacijama, na području borbe protiv terorizma i drugih oblika kriminala. Brojno hrvatsko izaslanstvo na tom međunarodnom skupu, uz veleposlanika RH pri OESS-u, Ujedinjenim narodima i drugim međunarodnim organizacija u Beču Vladimira Mateka, vodio je pomoćnik ministra vanjskih poslova za multilateralu i međunarodne organizacije Tomislav Vidošević.



(Hina) xspđ ybr

Pročitajte više