Beljak: HSS je progresivna stranka otkad je Radić zapalio mađarsku zastavu

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak u četvrtak je u Rijeci izjavio da želi stranku vratiti gdje joj je mjesto, a to je pozicija avangardne stranke, a ne samo stranke sela i poljoprivrede. Beljak je ocijenio da HSS stagnira već petnaestak godina.
 
"Neki stariji članovi se pozivaju na tradicionalne vrijednosti, a moje mišljenje je da je HSS nastao kao progresivna stranka, kad je Stjepan Radić zapalio mađarsku zastavu", rekao je Beljak.
 
"HSS se zalaže za prava žena i ravnopravnost spolova"
 
Istaknuo je da je stranka bila dugo vremena avangardna, zalažući se za prava žena i ravnopravnost spolova te druge napredne ideje.
 
"Tada je stanka imala potporu i u Rijeci i u Sušaku te u cijeloj zemlji, a sad se nadamo da će birači u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji vrlo brzo ponovno prepoznati HSS koji želi Hrvatsku odvesti u 21. stoljeće", rekao je Beljak.
 
"Modificiranje Istanbulske konvencije je neprihvatljivo"
 
Na pitanje o stavu vezanom za Istanbulsku konvenciju, Beljak je rekao da je prihvatljiv model po kojem je Njemačka usvojila Konvenciju, a da je svako njezino modificiranje neprihvatljivo.
 
Beljak je u Rijeci bio na izbornoj skupštini primorsko-goranske stranačke organizacije, na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Ivo Zrilić, kao jedini kandidat.

Pročitajte više