Benkovac: Ministar Kalmeta potpisao ugovore s izvođačima o obnovi kuća

Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta danas je u Benkovcu s predstavnicima oko 80 tvrtaka potpisao ugovore o obnovi obiteljskih kuća za ličko i dalmatinsko područje.

U radove na 1300 kuća u Dalmaciji i 450 u Lici bit će uloženo 346,709.000 kuna, a obnova će biti gotova do 31. listopada ove godine, rečeno je u prigodi potpisivanja ugovora, čemu su su osim ministra Kalmete nazočili pomoćnici ministra za obnovu obiteljskih kuća i za regionalni razvoj Stanko Janić i Ljudevit Herceg, benkovački gradonačelnik Branko Kutija i drugi.

Ministar Kalmeta najavio je da će uskoro biti potpisani ugovori s izvođačima radova i za 2250 kuća u ostalim županijama, od Karlovačke do Vukovarsko-srijemske.

"Planiramo završiti obnovu oko 4000 kuća do kraja ove godine, tako da će završiti najveći dio obnove tih kuća u Hrvatskoj. Budući da je rok za prijavu šteta na obiteljskim kućama produžen do 31. listopada ove godine, očekujemo još zahtjeva za obnovu, a i rješenja za obnovu, no očekujem da ih neće biti više od 1000 do 2000. Obnova kuća u Hrvatskoj bit će u cijelosti završena do ljeta 2005.", izjavio je ministar Kalmeta. Dodao je kako je novac za obnovu osiguran i da će na vrijeme biti plaćeni izvođači radova, koje je zamolio da poštuju rokove i kvalitetno rade. Najavio je također da će biti još razvojnih projekata u koje će biti uključene hrvatske izvođačke tvrtke.

Prije potpisivanja ugovora o obnovi kuća u Benkovcu ministar Božidar Kalmeta je u Biogradu označio početak obnove 20 kilometara prometnice od Biograda do čvorišta u Benkovcu, koja će Biograd povezati s autocestom.

(Hina) xima ymć

Pročitajte više