Benkovac: obilježena 14. obljetnica HDZ-a

Svečanom sjednicom Gradskog odbora HDZa večeras je u Benkovcu obilježena 14. obljetnica utemeljenja te stranke u tom ravnokotarskom gradiću, a svake godine 18. ožujka benkovački HDZ proslavlja i sjećanje na dan kad je prvi predsjednik te stranke dr. Franjo Tuđman bio u Benkovcu, i kada je jedan srpski provokator pokušao atentat na njega. L

Pred nekoliko stotina okupljenih članova stranke govorio je izaslanik predsjednika stranke dr. Ive Sanadera dr. Darko Milinović.

"S ponosom se sjećamo imena dr. Franje Tuđmana. S dr. Tuđmanom smo pošli stvarati hrvatsku državu, a s njim smo i oslobodili zemlju od srpske okupacije. Prenosim vam stajalište dr. Sanadera, da nitko, dok je HDZ-a, ne može reinterpretirati našu povijest i govoriti da je bio na čelu zločinačke skupine, kao što se imputira u haaškim optužnicama. Oluja je veličanstvena oslobodilačka akcija, i ona će biti zlatnim slovima upisana u našu povijest", rekao je Milinović.

U nastavku je istaknuo kako je HDZ uvijek znao odgovoriti potrebama vremena. Vlada ne čini nikakve korake unatrag, ali treba znati da samo u prvom tromjesečju ove godine mora vratiti 28 milijardi kuna vanjskog duga, koji joj je ostavila bivša vlast, rekao je Milinović.

Okupljenima su se obratili i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a u Benkovcu i gradonačelnik toga grada Branko Kutija, koji je, među ostalim, pozdravio generala Antu Gotovinu, gdje god bio, što su okupljeni popratili dugotrajnim pljeskom, te saborski zastupnik Šime Prtenjača.

(Hina) ximar ymć

Pročitajte više