Beograd: G17 plus na zatvorenoj sjednici o sudjelovanju u vladi

SJEDNICA Predsjedništva G17 Plus Miroljuba Labusa, na kojoj će se razmatrati sudjelovanje te stranke u formiranju nove vlade Srbije, održat će se u ponedjeljak poslijepodne, potvrdio je za Radio B92 potpredsjednik te stranke Predrag Marković.

Sjednica će, kazao je Marković, biti zatvorena za javnost, a nakon sjednice neće biti izdano niti priopćenje, "jer je sastanak dio predizbornih pregovora".

"Naš stav je poznat javnosti, mi držimo riječ da nijednom svojom izjavom nećemo utjecati na ishod pregovora. U svakom slučaju, građani mogu biti mirni, G17 Plus će i na sjednici Predsjedništva nastojati osigurati mehanizme da ispuni sve što obeća građanima", kazao je Marković.

O formiranju buduće vlade u srijedu će raspravljati i Glavni odbor Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice, čiji je potpredsjednik Dragan Maršićanin izjavio u ponedeljak agenciji Fonet da je za tu stranku jedno od najboljih rješenja formiranje manjinske vlade s mandatom na godinu dana, ali su i sve ostale mogućnosti otvorene.

Demokratska stranka svoju će odluku o sudjelovanju u vladi donijeti, kako je odlučeno u nedjelju na sjednici Glavnog odbora te stranke, iduće nedjelje, 18. siječnja.

Demokratska stranka Srbije, od ukupno 250 skupštinskih mandata, ima 53 zastupnika u budućem parlamentu, Demokratska stranka 37, a G17 Plus 34, a demokratskom bloku koji pregovara o formiranju vlade spremna se pridružiti i koalicija Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića i Nove Srbije Velimira Ilića s 22 zastupnika.

(Hina) tta sd

Pročitajte više