Beograd: Suđenje prekinuto zbog prosvjeda odvjetnika optuženih

SUĐENJE za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića prekinuto je u srijedu, nakon što je dio odvjetnika 36-orice optuženih u znak prosvjeda napustio sudnicu Specijalnog suda za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu.

Razlog odvjetničkog prosvjeda odluka je predsjednika sudskog vijeća Marka Kljajevića da pročita iskaz koji je Zvezdan Jovanović, optužen da je iz snajpera ubio premijera i ranio njegova osobnog čuvara, dao 7. travnja ove godine na saslušanju u Upravi za borbu protiv organiziranog kriminala. Branitelji optuženih tražili su da svi iskazi njihovih branjenika dani policiji budu izuzeti iz spisa predmeta.

Prije toga, Zvezdan Jovanović je, pozvan da se izjasni o optužnici, najavio da će se braniti šutnjom, te dodao da je bio izložen "ogromnim pritiscima svih vrsta od izvršne vlasti, da je osuđen prije nego što je ušao u sudnicu", te da nema povjerenja u sudstvo u Srbiji.

Radio B92 je danas javio da odvjetnik Milan Vujin više nije odvjetnik prvooptuženog za ubojstvo premijera, Milorada Lukovića Legije, bivšeg zapovjednika jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije. Lukovićeva supruga jutros je otkazala punomoć odvjetniku Vujinu, a novu punomoć predao je odvjetnik Momčilo Bulatović.

Suđenje skupini od 36 optuženih (od kojih je 14 još u bijegu) za ubojstvo premijera i niz drugih teških kaznenih djela, formalno je počelo jučer, čitanjem optužnice. Pretpostavlja se da će suđenje trajati do kraja tjedna, kad će biti prekinuto i nastavljeno sredinom siječnja.

Pročitajte više