Beogradski student poslijepodne izlazi iz zagrebačkog zatvora

BEOGRADSKI student Stevan Vranešević biti će danas poslijepodne pušten iz Okružnog zatvora u Remetincu u kojem je odslužio desetodnevnu kaznu zbog fotografiranja sa slikom četničkog vojvode Draže Mihailovića na središnjem zagrebačkom trgu, doznaje se u policiji i zatvoru.

U uredu upravitelja policije Tomislava Kralja Hini je potvrđeno da će osuđeni student biti pušten oko 18 sati, kada mu ističe desetodnevna zatvorska kazna.

Po izlasku iz zatvora beogradskog studenta arhitekture preuzet će policajci zaduženi za emigrante i granice koji će u policijskim prostorijama protiv njega provesti upravni postupak, kazala je glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama, objasnivši kako je riječ o uobičajenom postupku.

Beogradskom studentu otkazat će se boravak u Hrvatskoj koju mora napustiti u razumnom roku, a u putnu ispravu će mu biti upisana zabrana ulaska u Hrvatsku u idućih 180 dana, kazala je Vulama. Dodala je da policija Vraneševića neće pratiti do granice jer to nije predviđeno propisima kada je riječ o prekršiteljima.

Vranešević je uz još dvije studentice uhićen 20. studenoga nakon što su se sa slikom četničkog vojvode Draže Mihailovića fotografirali ispred spomenika bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Zbog remećenja javnoga reda i mira, naročito drsko ponašanja i vrijeđanja moralnih osjećaja građana on je prvo kažnjen s 15 dana zatvora, ali mu je Visoki prekršajni sud kaznu smanjio za pet dana.

Studentica Mirjana Đergović izdržala je petodnevnu kaznu i u srijedu je puštena iz zatvora, dok protiv treće studentice postupak nije bio ni pokrenut jer nije dokazano da je sudjelovala u prekršaju.

Pročitajte više