Beogradski tisak: Odbjegli Legija krije se u Hercegovini

BIVŠI zapovjednik Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije, prvooptuženi za atentat na premijera Zorana Đinđića 12. ožujka ove godine, Milorad Luković Legija, krije se u Hercegovini i nalazi se pod zaštitom tamošnjih "ekstremnih Hrvata", tvrdi u svom izdanju od srijede beogradski "Nedeljni telegraf" pozivajući se na podatke s kojima raspolaže srbijanska policija.

List, u redakcijskom tekstu, podsjeća da je policija nakon atentata u jednom od Legijinih skrovišta našla hrvatske dokumente: "Iako su hrvatske vlasti demantirale da su u pitanju legalne putne isprave, tamošnji mediji ubrzo su ustanovili da uopće nije riječ o falsifikatima, već o redovno izdatim dokumentima.

Tad su podgrijane i priče da je Legija bio u bliskim odnosima s hrvatskom obavještajnom službom, a preko nje i s onom najmoćnijom - CIA. Ove priče do danas nisu ni potvrđene, ni demantirane", kaže se u tekstu, te dodaje: "Ako se, međutim, Legija zaista krije u Hercegovini, u njenom hrvatskom dijelu, i čak je toliko zaštićen da tamošnja policija ne pokazuje ni najmanju želju da protiv njega postupi po potjernici Interpola, onda je logično pretpostaviti i da su njegove veze s hrvatskim sigurnosnim strukturama vrlo bliske".


U istom broju, list donosi i izjavu srbijanskog ministra policije Dušana Mihajlovića, unutar intervjua koji je s njim vođen, da je "točno da on (Legija) uživa moćnu zaštitu, ali to nije zaštita neke moćne države, već drugova po krvi i oružju".

Prošloga tjedna potpredsjednik Vlade Srbije Žarko Korać izjavio je da srbijanski organi imaju informaciju da se odbjegli Milorad Luković krije u "nekoj od zemalja regije".

Pročitajte više