Optužnica protiv Đinđićevih ubojica postala pravomoćna

OPTUŽNICA protiv 44 osobe optužene za organizaciju sudjelovanja u atentatu na srbijanskog premijera Zorana Đinđića postala je u danas pravomoćna, jer su odbijeni svi prigovori odvjetnika optuženih, izjavila je u petak glasnogovornica Posebnog odjela beogradskog Okružnog suda Maja Kovačević Tomić.

Optužnica je podnesena 21. kolovoza, a prvooptuženi je bivši zapovjednik Postrojbe za specijalne operacije, tzv. Crvenih beretki Milorad Luković Legija, koji je još u bijegu. Osim njega, u bijegu su i pripadnici "zemunskog klana" Dejan Milenković-Bagzi, braća Aleksandar i Miloš Simović, Ninoslav Konstatinović, Vladimir Milisavljević zvani "Vlada Budala", i Sretko Kalinić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši zamjenik zapovjednika JSP Zvezdan Jovanović optužen je kao izravni izvršitelj ubojstva premijera Đinđića, a među optuženima su i odvjetnici Slobodan Milivojević, Nikola Đogumović i Miodrag Gligorijević, novinar i urednik (zabranjenog) lista "Identitet" Gradimir Katić, te bivši predsjednik vlade tzv. Republike Srpske Krajine Borislav Mikelić i bivši šef Uprave sigurnosti Vojske SCG Aleksandar Tomić.

Suđenje optuženima za ubojstvo premijera Đinđića 12. ožujka ove godine trebalo bi, kako je nedavno najavila predsjednica Vrhovnog suda Srbije Sonja Brkić, početi u studenome.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara