Bepu Španjolu i Vukušiću iz afere Fenixve produljen pritvor

JOSIPU BEPU ŠPANJOLU i Branku Vukušiću, osumnjičenima u tzv. aferi Fenixve, danas je na Županijskom sudu u Rijeci produljen pritvor za daljnjih mjesec dana, izvijestio je istražni sudac toga suda Duško Tišma.

Toj je dvojici osumnjičenika danas istjecao dvomjesečni rok boravka u pritvoru. Osumnjičena bivša predsjednica Uprave Hrvatske poštanske banke Ljerka Ercegović puštena je jučer iz pritvora nakon isteka dvomjesečnog roka. Osumnjičenom Milošu Španjolu pritvor istječe 27. ožujka.

Miloša Španjola sumnjiči se da je, kao tadašnji direktor riječke tvrtke "Fenixve", uzeo kredit kod Hrvatske poštanske banke, što je, po istražnom zahtjevu, odobrila Ljerka Ercegović ne osiguravši povrat kredita.

Kredit je podignut za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa s podzemnom garažom u središtu Rijeke. Nakon što je iskopana jama na tom mjestu, godinama su stajali radovi, što je označeno jednom od najvećih riječkih afera u posljednje vrijeme i prije pokretanja ovog postupka.

Ljerku Ercegović sumnjiči se da je preko tvrtke "Fenixve" HPB ukupno oštetila za 10 milijuna njemačkih maraka. Miloš Španjol je, po istražnom zahtjevu, dobivene novce prebacio na račun opatijske tvrtke GHB kojoj je na čelu bio Branko Vukušić, a većinski je vlasnik bio Milošev brat - Josip Bepo Španjol.


Pročitajte više