Berlin: Čobanković razgovarao sa ministricom Kuenast

Hrvatski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković razgovarao je u petak uvečer u Berlinu s njemačkom ministricom poljoprivrede i zaštite potrošača Renatom Kuenast (Zeleni) koja je u toku dana i posjetila štand Republike Hrvatske na 70. međunarodnom sajmu poljoprivrede "Zeleni tjedan" koji je jučer otvoren u Berlinu . L

Hrvatski ministar izrazio je "izuzetno zadovoljstvo" tijekom i ishodom razgovora s ministricom Kuenast koji su, kako je naglašeno, protekli u otvorenom i konstruktivnom tonu. Čobanković je istaknuo da je njemačka strana pokazala izuzetno zanimanje za hrvatske probleme na području poljoprivrede a u sklopu približavanja Hrvatske Europskoj uniji. Njemačka ministrica je isto tako punom mjerom izrazila punu podršku Hrvatskoj na putu ka Europskoj uniji.

Tijekom razgovora pokrenuta je i inicijativa za zajednički njemačko - hrvatski projekt na polju proizvodnje ekološki čiste hrane za što Hrvatska, po mišljenju Kuenast, ima dovoljno potencijala. Njemačka, koja na području proizvodnje zdrave hrane ima velika iskustva, bi Hrvatsku u početku pomogla stručnim osobljem a dugoročno i poticanjem investicija.

Kuenast je nakon jutrašnjeg posjeta hrvatskom štandu na sajmu "Zeleni tjedan" izjavila da hrvatski potencijali, između ostalog, leže i u pojačanom povezivanju turizma s ponudom lokalne i autohtone zdrave hrane.

U sklopu boravka u Berlinu ministar Čobanković je u Veleposlasntvu RH u petak uvečer održao predavanje na temu: "Reforma hrvatske poljoprivredne politike u svjetlu pridruživanja EU".

(Hina) xnkre ysb

Pročitajte više