Berlusconi: Hrvatska je zahvalna za posredovanje pri EU

TALIJANSKI premijer Silvio Berlusconi na tradicionalnoj konferenciji za novinare potkraj godine održanoj u četvrtak kazao je da je Hrvatska zahvalna talijanskoj diplomaciji za njezino djelovanje u sklopu Europske unije kako bi se odredio datum početka pregovora o njezinu ulasku u Uniju.

"Hrvatska i Turska i ostale dvije zemlje (Bugarska i Rumunjska) su zahvalne Italiji za posredovanje pri EU u određivanju datuma za njihov ulazak u Uniju", rekao je Berlusconi na koncu konferencije za novinare na kojoj nije bilo pitanja iz međunarodne politike.

Stoga je Berlusconi, pozdravljajući prisutne na koncu konferencije, kazao da su bile brojne talijanske inicijative na međunarodnom planu, od inicijativa za proširenje EU do stvaranja europskog Ustava, te da će o tome razgovarati drugom prilikom i posebno s Udruženjem stranih novinara u Rimu.

Govoreći o talijanskoj vanjskoj politici, Berlusconi je spomenuo Hrvatsku i ostale tri zemlje koje trebaju ući u EU za koje se, kako je rekao, zauzela talijanska diplomacija.

Pročitajte više