BERLUSCONI U PROSINCU ODLAZI U POSJET BUSHU

Talijanski premijer Silvio Berlusconi u prosincu će otputovati u posjet Sjedinjenim Državama, gdje će se sastati s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom, kao drugi europski premijer nakon Bushova reizbora, objavio je u nedjelju list "Corriere della Sera".

Poslije britanskog premijera Tonyja Blaira, Berlusconi će biti drugi europski premijer u posjetu Bijeloj kući nakon američkih predsjedničkih izbora na kojima je Bush ponovno potvrđen za predsjednika, piše talijanski list.

Velika Britanija i Italija su najveći saveznici Washingtona u iračkom ratu i upravo će stanje u Iraku biti glavnom temom razgovora između Busha i Berlusconija.

Do susreta Busha i Berlusconija će vjerojatno doći 15. prosinca, ali se još pripremaju detalji, rekao je glasnogovornik talijanskog premijera Paolo Bonaiuti. Dvojica čelnika razgovarat će i o odnosima SAD-a i Europe, kao i o stanju na Bliskom istoku.

Italija ima oko 3.000 vojnika u Iraku i poslije SAD-a i Velike Britanije je trećom snagom u toj zemlji, te nema namjeru povući svoje vojnike sve dok to ne zatraži nova iračka vlada.

(Hina) xst ydv

Pročitajte više