Bernardić otkrio tko će voditi kampanju Zorana Milanovića

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

BIVŠI predsjednik SDP-a Zoran Milanović objavio je danas da će se kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske, a sadašnji predsjednik Davor Bernardić sve je prokomentirao. 

Bernardić je za Dnevnik.hr rekao kako se SDP nastavlja boriti za ravnopravnu Hrvatsku, za sve njene građane, u kojoj svatko tko živi, bez obzira na različitost po bilo kojoj osnovi, ima jednaku šansu za uspjeh.

Rekao je i kako će SDP razgovarati sa svim strankama s kojima dijeli iste svjetonazorske vrijednosti slobode, jednakosti i solidarnosti te kako od njih očekuju potporu i za njihovog predsjedničkog kandidata, ali i potporu za promjene u Hrvatskoj.

Otkrio je i kako će kampanju za Milanovića voditi Orsat Miljanić.

Kaže da od Milanovića očekuje pobjedu

Još jednom je poručio kako SDP od Milanovića očekuje pobjedu.

“SDP očekuje od Zorana Milanovića pobjedu. Mislimo da može vratiti toj funkciji ozbiljnost, dignitet, nešto bez čega je ostala u zadnjih pet godina i, naravno, kao što je on to i sam najavio, ovo je i njegova bitka, ovo je i naša bitka, ali prije svega, odgovornost je na njemu kao predsjedničkom kandidatu. Dakle, izbori su individualni. Jedan na jedan”, rekao je. 

Upitan je i može li se karakter s vremenom mijenjati.

“Mi smo, prije svega, stranka s karakterom. On je poznat po tome da ima svoj stav. Ono što je nama važno je da smo na tragu naših socijaldemokratskih vrijednosti, tu prije svega mislim na pitanje antifašizma koji ne smijemo dovoditi u pitanje kao civilizacijsku tekovinu, i temeljnih univerzalnih ljudskih vrijednosti, poput prava žena da odlučuju o svom reproduktivnom zdravlju. Dakle, to je nešto što je nama, socijaldemokratima, izuzetno važno. Pravo svakog čovjeka je, jednostavno, da pokuša imati šansu u našoj zemlji i to je nešto što moramo braniti”, rekao je. 

Kako su odlučili podržati Milanovića?

Otkrio je i kako su u stranci odlučili podržati Milanovića.

“Odlučili smo se jer je dominantno, prema svim istraživanjima koja smo proveli u SDP-u, između naših simpatizerki i simpatizera, Zoran Milanović imao daleko najveću potporu. Dakle, to je jedan potpuno očekivan i racionalan potez.

U politici morate raditi neka interna istraživanja. Morate pratiti određena kretanja. Morate osluškivati glas građana. Tu smo prije svega zbog ljudi, zbog građana naše zemlje i to ne smijemo zaboraviti. Zbog radnika, seljaka, umirovljenika. Zbog njihovih potreba i problema, i za to se nastavljamo boriti”, dodao je Bernardić za Dnevnik.hr.

Pročitajte više