Beroš se pravdao zbog izjave da "virus nije šampion skoka u dalj", pogledajte snimku

Foto: Pixsell

MINISTAR zdravstva Vili Beroš je dan uoči sprovoda Milana Bandića, na kojoj su se masovno kršile propisane epidemiološke mjere o razmaku i najviše 25 ljudi na sprovodu, rekao da "virus nije šampion u skoku u dalj".

> Beroš o Bandićevom sprovodu: Virus nije šampion skoka u dalj

Novinari su ga danas na press konferenciji nacionalnog Stožera civilne zaštite pitali o toj izjavi, na što je Beroš odgovorio da je to rekao o jednom drugom sprovodu, a ne onome Milana Bandića, za kojeg se unaprijed znalo da će na njega doći puno više od dozvoljenih 25 ljudi.

Pogledajte Berošev odgovor

"Mislim da od početka epidemije s ovog mjesta slušate kako treba poštovati mjere. Vi ste jednu izjavu izvukli iz konteksta pitanja druge vrste, jer se tada referiralo na prethodni pogreb, na kojem su mjere bile vrlo primjerene, redari su ukazivali gdje se može i gdje se ne može biti. U tom kontekstu sam govorio o virusu koji ne može preskočiti 3-4 metra", rekao je Beroš.

"Svjedočimo da je bilo puno građana na ovom nedavnom pogrebu, ali odgovornost je na organizatoru. Na tome moramo inzistirati, na odgovornosti organizatora. Ova moja izjava, mogu sada reći i da nije bila primjerena, ali se odnosila na drugo događanje. Ako možemo sad to staviti iza nas, gledamo prema budućnosti i apeliramo na sve organizatore da se pridržavaju mjera", ustvrdio je HDZ-ov ministar.

Pročitajte više