BiH će ravnopravno razmatrati ponudu Hrvatske za 5c

BOSNA i Hercegovina ravnopravno će razmatrati ponudu Hrvatske, te najvjerojatnije raspisati međunarodni natječaj za izgradnju cestovnog koridora 5c, ustvrdio jeza Hinu visokopozicionirani hrvatski dužnosnik u državnim institucijama BiH.

"(Hrvatska) ponuda je dobro došla i bit će jednako tretirana kao i sve ostale eventualne ponuda za gradnju koridora 5c", rekao je izvor koji nije želio biti imenovan, odgovarajući na pitanje hoće li biti razmatrana samo ponuda tvrtke Bosmal.

Prošloga tjedna Vijeće ministara BiH uručilo je bosansko-malezijskoj tvrtki Bosmalu pismo u kojemu se odobrava prikupljanje inicijalnih sredstava od 300 milijuna eura za pokretanje projekta europskog cestovnog koridora kroz BiH.

"To međutim ni u kojem slučaju ne isključuje raspisivanje međunarodnog natječaja za izgradnju cestovnog koridora", rekao je izvor.

Prema njegovim riječima ponuda Bosmala za posao vrijedan približno 3 milijarde eura ne može se promatrati kao samoinicijativna ponuda koja ne podliježe postupku javnog natječaja jer za to nisu ispunjeni zakonski uvjeti.

Vijeće ministara će na sjednici u utorak razmatrati informaciju o izgradnji koridora 5c.

Pročitajte više