BiH IPAK NEĆE PRODATI VILU "AURORA" U TRSTENOM?

Imućni bosanskohercegovački poslovni čovjek i mecena Adil Zulfikarpašić ponudio je Vijeću ministara BiH da svojim i sredstvima njegovih partnera obnovi reprezentativnu vilu "Aurora" u Trstenom kod Dubrovnika kako bi se spriječilo njeno dalje propadanje a ona ujedno zadržala u vlasništvu Bosne i Hercegovine.

Kako u nedjelju prenose sarajevski dnevni listovi, Zulfikarpašić je ranije ovog tjedna takav prijedlog iznio u pismu što ga je uputio bosanskohercegovačkom premijeru Adnanu Terziću.

Na takav postupak Zulfikarpašića su navele informacije kako vlasti BiH razmatraju mogućnost prodaje reprezentativne građevine u Trstenom američkom glumcu Johnu Malkovichu.

"Smatram da ovu reprezentativnu vilu ne treba otuđivati na taj način", stoji u Zilfikarpašićevu pismu Terziću.

Zulfikarpašić predlaže da se vila "Aurora" nakon obnove koristi za promoviranje bosanskohercegovačke kulture, znanosti i tradicije.

Premijer Terzić izjavio je kako će Zulfikarpašićeva ponuda biti ozbiljno razmotrena.

On je podsjetio kako je Vijeće ministara BiH ranije zaključilo da u postojećoj financijskoj situaciji kakva je u BiH država nije u stanju izdvajati sredstva za obnovu vile "Aurora" za što je potrebno najmanje pola milijuna eura.

Takvo mišljenje upućeno je Parlamentu BiH zajedno s pismom namjere odvjetnika koji zastupa Johna Malkovicha.

Od državnog se parlamenta očekivala konačna odluka o tome hoće li se "Aurora" prodati i kome no Terzić je istaknuo kako je Zulfikarpašićeva ponuda donijela novi obrat jer je ozbiljnija od Malkovicheve.

"Zulfikarpašićevu ideju apsolutno podržavam", kazao je Terzić.

(Hina) xrm ymaš

Pročitajte više