Bijeg iz jemenskog zatvora uz pomoć nogometnih lopti, plastičnih cjevčica i lopata načinjenih od metli

23 ZATVORENIKA, od kojih su najmanje 13 članovi Al Qaide, koji su prošlog mjeseca spektakularno pobjegli iz jemenskog zatvora, za kopanje tunela koristili su nogometne lopte i metle, otkrivaju fotografije koje je objavio CNN.

Prema najnovijim otkrićima zatvorenici su na ideju o kopanju tunela došli nakon što su Iračani na isti način pobjegli iz američkog zatvora Camp Bucca.
"Zatvorenici su najvjerojatnije primili plan bijega iz Camp Bucce preko jednog zatvorenika koji je došao iz iračkog zatvora. No, postoji mogućnost i kako je netko od posjetitelja plan dostavio unutar zatvora" - stoji u izvješću jemenske vlade.

Dalje se navodi kako je tunel iskopan na dubini od 3 metra ispod zatvora, a izlaz je napravljen 44 metra dalje u obližnjoj džamiji.

Jemenska vlada pronašla je alat kojim su zatvorenici kopali tunel i kojim su se pomagali prilikom kopanja tunela. Radi se od 4 nogometne lopte, te lopatama napravljenim od metli i dijelova ventilatora. Pretpostavlja se da su uz pomoć nogometnih lopti i plastičnih cjevčica zatvorenici disali dok su kopali tunel.

Podsjetimo, početkom veljače iz jemenskog su zatvora pobjegla 23 zatvorenika, među kojima su bili i članovi Al Qaide, te teroristi koji su napali američki razarač Cole 2000. godine. Prije tjedan dana trojica zatvorenika predala su se tamošnjim vlastima.

A.H.

Pročitajte više