Bijela kuća: Smrti migranata u Teksasu slamaju srce

Foto: EPA

BIJELA kuća je smrt najmanje 50 migranata u prikolici kamiona u Teksasu proglasila "apsolutno užasnom" dodajući da takva tragedija "slama srca", prenosi BBC.

"Naše molitve su s onima koji su tragično izgubili svoje živote i svoje voljene, kao i s onima koji se i dalje bore za život. Zahvalni smo i na brzom radu federalnih, saveznih i lokalnih službi", rekla je glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre. 

Napala je kritičare predsjednika Joea Bidena koji su za ovu tragediju pokušali okriviti njegovu vladu, optužujući je za blagu imigracijsku politiku. "Činjenica jest da je granica zatvorena", rekla je Jean-Pierre. Republikanci redom krive Bidena za smrti u Teksasu. 

Republikanci krive Bidena

"Ove smrti su na njegovu dušu", kazao je guverner te savezne države Greg Abbott govoreći o "smrtonosnim politikama otvorenih granica". Ova tragedija dogodila se tijekom posebno visokih temperatura u San Antoniju i diljem Teksasa. 

U ponedjeljak su temperature ondje iznosile 39.4 stupnja, a San Antonio nekoliko dana obara rekorde s temperaturama višima od 37.8 stupnjeva. U prikolici kamiona u kojem su migranti izgubili živote nije bilo vode ni klimatizacije, a cijela prostorija nije imala prozor. Radi se o jednom od dosad najsmrtonosnijih incidenata u krijumčarenju ljudi duž američko-meksičke granice.

Pročitajte više