Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 11. do 14. veljače

U sljedeća četiri dana u Hrvatskoj biometeorološke prilike bit će nepovoljne, priopćio je danas Državni hidrometeorološki zavod. L

U petak, 11. veljače, približavanje ciklone uzrokovat će pad tlaka i porast temperature zraka, što će pogoršati biometeorološke prilike. Kod meteoropata je moguća glavobolja i razdražljivost, a kod reumatičara pojava bolova. Zbog nepovoljnog vremenskog utjecaja tegobe bi mogli početi osjećati i bolesnici s vaskularnim bolestima.

U subotu, 12. veljače, zbog razmjerno nepovoljnih biometeoroloških prilika meteoropati bi mogli nakon slabijega sna imati poteškoća s koncentracijom. Umjerene tegobe moguće su još i kod kroničnih bolesnika.

U nedjelju, 13. veljače, zbog nepovoljnog vremenskog utjecaja kod meteoropata se može pojaviti nesanica, poteškoće s koncentracijom i glavobolja. Reumatičari bi mogli imati bolove, a poteškoće zbog nepovoljnog vremenskog utjecaja mogu očekivati i bolesnici s vaskularnim bolestima.

U ponedjeljak, 14. veljače, biometeorološke će prilike biti i dalje razmjerno nepovoljne, osobito u Lici i Gorskom kotaru te na južnom Jadranu. Meteoropati bi mogli biti razdražljivi, a poteškoće mogu još imati i kronični bolesnici. Astmatičari se trebaju zaštititi od hladnoće, osobito na Jadranu, gdje će bura znatno pojačavati osjećaj hladnoće.

(Hina) pp yjn

Pročitajte više