Bioprognoza za Hrvatsku od 21. do 23. rujna

U središnjoj i gorskoj Hrvatskoj sutra će se postupno pogoršati biometeorološke prilike, zbog čega bi meteoropati mogli patiti od nesanice, glavobolje i razdražljivosti, a kod reumatičara bi se mogli pojaviti bolovi, navodi Državni hidrometeorološki zavod u Bioprognozi za Hrvatsku od 21. do 23. rujna.

Nepovoljan vremenski utjecaj u istočnoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu bit će slabije izražen. Na južnom Jadranu biometeorološka će situacija biti povoljna.

I u srijedu, 22. rujna, zbog prolaska frontalnog sustava biometeorološke će prilike u većem dijelu Hrvatski biti nepovoljne.

Neki bi ljudi mogli biti razdražljivi te patiti od nesanice ili glavobolje. Poteškoće bi se mogle pojaviti i kod kroničnih bolesnika, a astmatičari, reumatičari i bolesnici s anginom pectoris trebaju pripaziti na zaštitu od naglog zahlađenja. Na južnom Jadranu zadržat će se povoljne biometeorološke prilike.

U četvrtak, 23. rujna, usprkos pretežno lijepom vremenu približavanje novog frontalnog poremećaja ponovno će u većem dijelu Hrvatske donijeti poteškoće meteoropatima. Oni bi mogli patiti od glavobolje i razdražljivosti. Reumatičari bi mogli imati bolove, a poteškoće su moguće i kod srčanih bolesnika. Nepovoljan vremenski utjecaj u istočnoj će Hrvatskoj biti slabiji, dok će na južnom Jadranu biometeorološke prilike ostati povoljne.

(Hina) xsp/pp ysp

Pročitajte više