BISKUPI BIH POZVALI NA MOLITVE ZA MIR U IRAKU I SVIJETU

Biskupi Bosne i Hercegovine su po završetku svoje dvodnevne konferencije u Mostaru, izrazili su potresenost napadom SADa i njezinih saveznika na Irak, pozivajući istodobno na molitve za mir u svijetu. L

"Potreseni tragičnim napadom SAD-a i njegovih saveznika na Irak, biskupi izražavaju svoju solidarnost s nevinim žrtvama i zabrinutost za posljedice u međunarodnim odnosima. U zajedništvu sa Svetim Ocem ponovno pozivamo sve vjernike na molitvu za mir u svijetu", navodi se u zaključcima Biskupske konferencije BiH, završene u subotu u Mostaru.

Osim članova Biskupske konferencije BiH predsjednika i banjalučkoga biskupa Franje Komarice, zatim vrhbosanskoga nadbiskupa, kardinala Vinka Puljića i mostarsko-duvanjskog Ratka Perića, na dvodnevnom zasjedanju sudjelovali su u ime Hrvatske biskupske konferencije splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, te dosdašnji apostolski nuncij u BiH nadbiskup Giuseppe Leanza, a u ime Biskupske konferencije Srbije i Crne Gore, kotorski biskup Ilija Janjić.

Okupljeni biskupi u Mostaru razmotrili su program pripreme za posjet Svetog Oca Banja Luci koji u tom gradu treba potkraj lipnja proglasiti blaženim Ivana Merza.

Biskupi su zajednički razmotrili okvirni program priprema za taj "jedinstveni događaj za katolike, ali i druge stanovnike BiH". Dane su određene sugestije za konkretne pastoralne i organizacijske akcije koje treba pravodobno poduzeti. Iz svake su biskupije predloženi članovi u koordinacijski odbor za pripremu pohoda Svetog Oca i organiziranje dolaska vjernika.



Pročitajte više