Biškupić ČESTITao CRNKOVIĆU 50 godina prevoditeljskog rada

Ministar kulture Božo Biškupić čestitao je danas uredniku i prevoditelju Zlatku Crnkoviću 50 godina prevoditeljskog rada.

"Pedeset godina vrijeme je koje može označiti tek polovicu životnog vijeka i rekli bismo - nije mnogo, no 50 godina rada, rada u svijetu riječi, Vas kao prevoditelja zaslužuje čestitku i poštovanje. Vašom je zaslugom 150 djela prevedeno i na taj način omogućeno prenošenje snage riječi na širi krug čitatelja. Iako je sigurno bilo i napornih trenutaka, vjerujem da Vam danas, kada se osvrnete na svoj rad, ostaje ponosan potpis kako na 500 knjiga koje ste uredili, tako i na pet vlastitih, autorskih djela", stoji u čestitci ministra Biškupića.

U povodu zlatne obljetnice rada u izdavaštvu urednika i prevoditelja Zlatka Crnkovića zagrebačka izdavačka kuća Algoritam priređuje 20. rujna u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici proslavu na kojoj će o slavljenikovu životu i radu govoriti ravnatelj NSK Josip Stipanov, književnica Julijana Matanović i urednik u Algoritmu Neven Antičević.

(Hina) pp/xmc ymc

Pročitajte više