Biškupić izrazio sućut kardinalu Bozaniću u povodu smrti Pape Pavla Ivana II.

MINISTAR kulture Bože Biškupić izrazio je sućut predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije kardinalu Josipu Bozaniću u povodu smrti Svetog Oca u svoje ime, u ime Vladine komisije za odnose s vjerskim zajednicama i u ime Ministarstva kulture.

"Katolička je crkva ostala bez svog pastira, predanog zagovornika najviših vrijednosti, a hrvatski narod bez velikog prijatelja", kaže Biškupić.

"U svom je pastirskom djelovanju preuzeo na sebe mnoge sudbine, bio je kreator novih stranica povijesti i često su ga nazivali Papom koji je Crkvu uveo u treće tisućljeće. Učinio je mnoge pozitivne preokrete u Crkvi, bio nepopustljiv u želji za mirom i pravednošću".

"Volio je Hrvatsku, što je pokazao učinivši nam čast da čak tri puta budemo njegovi domaćini. Mnogo je učinio za hrvatski narod u vrijeme teških ratnih stradanja, za svog prvog posjeta, donio je svjetlost vjere našoj Domovini. Njegova je veličina u nastojanju da ujedini kršćansku Europu i bez rezerve je dao podršku Hrvatskoj na njezinu putu pri uključivanju u punopravno članstvo Europske Unije".

"Milosrdan i jak, do svoje smrti Papa je bio borac - za svaku ljudsku dušu, za svaki život. Pontifkiat je obilježio brojnim pastoralnim putovanjima, činio je goleme napore u približavanju crkve narodu koji mu je uzvraćao bezgraničnom ljubavlju. Otvarao je prostore ljudske i misaone slobode", kaže se među ostalim u sućuti ministra Biškupića.

Pročitajte više