Bivša brazilska manekenka poginula u Harkivu, bila je snajperistica

Screenshot: YouTube

BIVŠA brazilska manekenka 39-godišnja Thalita do Valle ubijena je tijekom ruskog raketiranja Harkiva. Kako piše tabloid Mirror, Thalita je bila snajperistica koja je na YouTubeu objavljivala ratne podvige.

Tijekom napada poginuo je Douglas Buriga, bivši vojnik brazilske vojske, koji se vratio u bunker kako bi pronašao 39-godišnjakinju. Drugi borci tvrde da je Thalita bila jedina članica postrojbe koja je preživjela prvi raketni napad.

Borila se u Iraku protiv Islamske države

Borci su naveli da je imala iskustva u prethodnim sukobima jer se borila u Iraku protiv Islamske države. Svoje ratne "avanture" iz Iraka dokumentirala je na svom YouTube kanalu. Tijekom borbe u Iraku, Brazilka je prošla snajpersku obuku i pridružila se oružanim vojnim snagama kurdistanske neovisne regije Pešmergama u Iraku. 

Snajperistica je surađivala s jednim književnikom kako bi svoje ratno iskustvo pretočila u knjigu. Kako navodi Mirror, Thalita je bila studentica prava koja je sudjelovala u spašavanju životinja u nevladinim udrugama. Kada je bila mlađa, Brazilka je radila kao model i glumica.

Nakon prvog bombaškog napada u Kijevu Thalita se javila svojoj obitelji te poručila da ne može puno razgovarati jer su joj ruski dronovi nadzirali aktivnosti na mobitelu. Rekla je da će ih nazvati da im javi da je dobro.

Posljednji put razgovarali su u ponedjeljak nakon što je 39-godišnjakinja preselila u Harkiv. Njezin brat Theo Ridrigo Viera opisao ju je kao heroja te rekao da je Thalita u Ukrajini bila tek tri tjedna i spašavala ljude. 

Pročitajte više