Bivši direktor 3. maja Željko Starčević oštetio brodogradilište za 4,3 milijuna kuna?

RIJEČKA policija je danas kazneno prijavila bivšeg predsjednika Uprave brodogradilišta 3. maj  zato što je tvrtku oštetio za 4,3 milijuna kuna. Iako policija ne navodi ime optuženog, HRT neslužbeno doznaje kako se radi o Željku Starčeviću.

Starčevića se tereti za djela sklapanja štetnog ugovora te izdavanja i neovlaštenog pribavljanja poslovne tajne. Sumnjiči ga se da je 2009. godine sklopio dva štetna ugovora s inozemnom tvrtkom o kupnji čeličnih limova. "Ugovore je sklopio, iako je znao za dvije povoljnije ponude, također stranih tvrtki", piše u priopćenju Policijske uprave primorsko-goranske te se dodaje kako je tim ugovorima brodogradilište oštećeno za 4,3 milijuna kuna.

Starčevića se sumnjiči i da je 2007. godine jednom splitskom trgovačkom društvu dostavio ponudu robe svog stalnog dobavljača čime je neovlašteno rekao podatke koji su poslovna tajna. Policija je Starčevića kazneno prijavila Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci. Starčević je s funkcije direktora 3. maja smijenjen nakon što je u medijima objavljena informacija da je na troškove reprezentacije u godinu dana potrošio više stotina tisuća kuna.

Tada je Starčević dao ostavku i na mjesto potpredsjednika riječkog Gradskog odbora HDZ-a.

Pročitajte više