Bivši nadzornik "doma strave" u Jerseyju optužen za napastovanje tri djevojčice

NEKADAŠNJI nadzornik bivšeg Doma za nezbrinutu djecu u Jerseyju, 76-godišnji Gordon Wateridge, saslušan je pred istražnim sucem zbog optužbi da je napastovao tri djevojčice, sve mlađe od 16 godina.

Prema javljanju britanskih medija, Wateridge je djevojčice napastovao u razdoblju od 1969. do 1979. godine. Dom Haut de la Garenne zatvoren je 1986. godine.

Do sada je više od 160 bivših štićenika tog britanskog "doma strave" reklo kako su ih u domu tijekom 60-ih i 70-ih godina drogirali, tukli i seksualno zlostavljali. Wateridge je za sada jedini osumnjičenik uhićen tijekom istrage, a do idućeg izlaska pred suca, 14. travnja, smješten je na tajnu lokaciju.

Analiza uzoraka pronađenih u tajnim komorama još nije završila

Podsjetimo, britanska je policija u bivšem domu pronašla komore koje su služile za zlostavljanje i silovanje djece. Do sada su istražitelji ušli u dvije tajne komore.

Druga pronađena soba je oko tri puta veća od one prve. U prvoj prostoriji, veličine svega 3,5 četvorna metara i visine 2,5 metra, istražitelji su pronašli dijelove dječje lubanje i dvije krvave mrlje. Pas tragač je prošlog tjedna i u drugoj prostoriji nanjušio ljudske ostatke. Analiza pronađenih uzoraka još nije završila.

> Pas tragač i u drugoj komori dječjeg mučilišta u Jerseyju nanjušio ljudske ostatke

I.M.
Foto: Mirror.co.uk / Daily Mail

Pročitajte više