Bivši ruski premijer: Srpske dijelove Kosova pripojiti Srbiji

"PODJELA Kosova jedina je opcija koja garantira izbjegavanje sukoba i budućih genocida, a to podrazumijeva i premještanje populacije" kazao je danas bivši ruski premijer Jevgenij Primakov, čija je izjava na tragu onih s početka devedesetih o humanom preseljenju stanovništva.

"Najbolja solucija za Srbe bila bi da se iz južnih krajeva presele u sjeverne krajeve, koji su bliže Srbiji i da se tada ti krajevi pridruže toj zemlji", kazao je Primakov u razgovoru za beogradske Večernje novosti prizivajući novo prekrajanje balkanskih granica. Naime, Primakov je uvjeren kako će nezavisnost Kosova imati domino efekt, te da su sljedeće na redu Makedonija i Bosna i Hercegovina.

Domino efekt

"To što se dogodilo na Kosovu može se odraziti na Bosnu. Objektivno govoreći, to mogu iskoristiti Srbi u Republici Srpskoj, kao i Hrvati koji su htjeli izaći iz federacije s muslimanima i pripojiti se Hrvatskoj", smatra Primakov dodajući kako od Albanaca u sljedećem razdoblju očekuje i povećanu aktivnost u Makedoniji. No, naravno kada su Rusi u pitanju tu su i stari "strahovi".

"Davanje nezavisnosti Kosovu početak je stvaranja jake muslimanske države u centru Europe. Sada nitko ne može reći hoće li ona biti radikalno muslimanska ili ne. Neki govore: primit ćemo ih sve u Europsku uniju i tamo će se sve smiriti i urediti. Ali, ja ne mislim kako će to sve ići tako lako", razmišlja Primakov koji je dobio udarni prostor u srbijanskim medijima nakon razgovora za Večernje novosti.

Povijesna ironija svakako je kako Primakov priziva Milošević izum iz devedesetih o humanom preseljenju stanovništva, koje na koncu upravo predlaže  - Srbima.

I.Ć.
Foto: Voltairenet

Pročitajte više