Bivši splitski HSS-ovci prešli u DC

NEZAVISNI vijećnik u splitskom Gradskom vijeću Željko Sikirica, donedavno predsjednik splitskog HSS-a, prešao je u Demokratski centar, čime je ta stranka dobila jedan gradski vijećnički mandat, objavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare uoči izborne skupštine gradskog ogranka te stranke na kojoj je Sikirica izabran za predsjednika.

U DC je prešao i nezavisni vijećnik u splitsko-dalmatinskoj Županijskoj skupštini, također donedavno član HSS-a, a zajedno s njima još 20-ak bivših članova te stranke, objavljeno je na konferenciji.

Sikirica je rekao kako će odluku o tome hoće li se DC pridružiti vladajućoj koaliciji u Splitu, koju čine HDZ, Nezavisna lista Željka Jerkova i HSU, Gradski odbor DC-a donijeti naknadno.

Dodao je kako je njegovo osobno stajalište da je "situacija u kojoj gradonačelnik ovisi o tankoj većini u Vijeću, kako je bilo za prošlog saziva kada je gradonačelnik bio Miroslav Buličić, suluda budući da projekti koje Poglavarstvo provodi zahtijevaju jaču i čvršću potporu u Vijeću".

Predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt rekla je kako su Sikiricu i Babića dočekali srdačnom dobrodošlicom "budući da vjeruju da će oni i kao članovi DC-a nastaviti na promociji ideja te stranke, a koje su i ranije zastupali, na dobrobit grada i Županije".

Dodala je kako DC očekuju unutarstranački izbori i na nacionalnoj razini, 10. prosinca je izborna skupština, te da ta stranka intenzivno radi na afirmaciji novih ljudi i ideja.

Pročitajte više