Friščić ponovno predsjednik županijskog HSS-a

ŽUPAN koprivničko-križevački Josip Friščić u petak navečer ponovno je izabran za predsjednika koprivničkokriževačke županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke (HSS).

Na izbornoj skupštini, održanoj u križevačkom selu Velikom Ravnu, Friščić nije potvrdio da prihvaća kandidaturu za predsjednika stranke na državnoj razini.

Predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić, koji je bio nazočan skupštini, kazao je da osobno ima povjerenja u Friščića i kao kandidata za predsjednika cijele stranke, s obzirom na uspjehe koje HSS postiže upravo u Koprivničko-križevačkoj županiji, posebno na prošlim parlamentarnim i lokalnim izborima.

Više sudionika skupštine, posebno križevački gradonačelnik Branko Hrg i dopredsjednik županijskog HSS-a Matija Dolenec iz Koprivnice, upozorili su na krizu u HSS-u na državnoj razini zauzevši se za dovođenje novih, mladih i stručnih ljudi koji će malom čovjeku na selu i u gradovima vratiti povjerenje u HSS kao stranku koja brine o njihovoj sudbini, posebno u svjetlu budućeg ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

S time se složio i Zlatko Tomčić prihvativši kritike na svoj račun da se u vrijeme kad je bio predsjednik Sabora udaljio od stranke, dodajući "da su se sada pojavili pojedinci kojima nije toliko stalo do stranke koliko do vlastita probitka".

Govoreći o pregovorima s Europskom unijom Tomčić je rekao da hrvatski pregovarači moraju naročito voditi računa o zaštiti hrvatskih poljodjelaca kojima će trebati, ustvrdio je, najmanje dvadesetak godina da budu spremni za tržišnu utakmicu s proizvođačima u Europskoj uniji.

Na izbornoj skupštini HSS-a Koprivničko-križevačke županije bili su i dužnosnici HSS-a Božidar Pankretić, Zvonimir Sabati iz Varaždina i Damir Bajs iz Bjelovara.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara