Bivši suprug oteo sina Splićanki

DARIJA BUDANOVIĆ iz Splita zadnji je put svog desetogodišnjeg sina vidjela 3. kolovoza, kada ga je predala bivšem suprugu koji je obećao da će ga vratiti za sedam dana. Međutim to se nije dogodilo, piše današnja Slobodna Dalmacija.

Nakon što joj je preko mobitela priopćio da više nikad neće vidjeti sina, a potom isključio mobitel, nesretna majka odlučila je pomoć potražiti od policije. "O otmici sam obavijestila i policiju, ali do danas ne znam što mi je sa sinom jedincem!", izjavila je uzrujana majka, dodavši kako je prošli tjedan pozvana na saslušanje na kojem se bivši suprug nije pojavio.

Nakon poziva na saslušanje uputila se prema kući u pratnji policije i socijalne radnice, ali tamo im je svekar prijetio odvijačem, a nakon što je policajac nazvao bivšeg supruga, on mu je kazao da ni on, ni njegov sin više nisu na Braču.

Darija Budanović iz Splita već pet godina živi i radi u Vancouveru u Kanadi. Sa sada bivšim suprugom Marijanom Šore bila je u braku od 1998. godine, a službeno su se rastali pred kanadskim sudom u svibnju ove godine. Njihov 10-godišnji sin Nino odlukom suda pripao je Dariji.

"Imam sve papire koji dokazuju da je dijete moje. Stvar je moje dobre volje što ga je bivši uopće viđao", izjavila je Darija Budanović.

O cijelom slučaju obaviješteno je i kanadsko veleposlanstvo, kao i Ministarstvo vanjskih poslova, a policija je za nestalim djetetom raspisala potragu.

Ma.N.

Pročitajte više