Bivši zaposlenik blizu Atene ubio direktora, još dvoje ljudi, a zatim upucao i sebe

Foto: EPA

Bivši zaposlenik brodarske kompanije u blizini Atene je upucao dva muškarca i jednu ženu, a zatim ubio i sebe, prenosi BBC. Pronađen je pokraj lovačke puške kojom je vjerojatno ubio te ljude. Iz policije su javili da je počinitelj bivši zaposlenik kompanije European Product Carriers, kojem su nedavno dali otkaz. Među mrtvima je i vlasnik kompanije.

Incident se dogodio u Glifadi, 12 kilometara od Atene. Muškarac je provalio u zgradu, pucao na zaposlenike, ubio troje ljudi, a zatim se zabarikadirao unutra.

Svjedok koji radi u kompaniji rekao je: "Čuo sam pucnjavu, prva dva hica. Krenuo sam prema stubištu da vidim što se događa. Vidio sam dvojicu kako silaze. Rekli su da Aris ima pušku i da puca. Zatim sam otrčao van, prema vrtu, i kroz stražnja vrata sam odjurio do garaže."

Policija je ogradila velik prostor oko zgrade. Stigla je elitna protuteroristička postrojba EKAM te vatrogasci i vozila hitne pomoći. Napadač je ostao zabarikadiran na drugom katu zgrade. Policijski pregovarač nekoliko je sati pokušavao smiriti situaciju, ali se muškarac na kraju ubio. 

Policija je identificirala napadača kao 70-godišnjeg egipatskoh državljanina. Mnogo grčkih brodarskih kompanija ima urede u Glifadi koja se nalazi južno od Atene. Kompanija ima flotu od 35 brodova.

Pročitajte više